Nieuws

Amsterdam, 18/01/2011

Reportage op noordverandert.nl

Onlangs verschenen op de website www.noordverandert.nl: een video-reportage van het symposium Connected City & Public Space en de opening van de tentoonstelling Noord Publiek op 17 oktober 2010. De video is gemaakt door Bram de Waard.

 

 

Amsterdam, 13/10/2010

Donatie 200 fleecedekens aan Leefkringhuis

Vandaag werden de 200 fleece dekens officieel overhandigd aan het Gère Paulussen Leefkringhuis in Amsterdam Noord.
De dekens waren een dankbare bruikleen voor de bezoekers van het symposium Connected City & Public Space op 20 september in de toen al wat koude Storkhal.
IKEA Nederland had deze dekens voor gebruik aangeboden, mits zij daarna aan een goed doel verder werden gegeven.
Heike Löhmann overhandigde de dekens vanmiddag, samen met Sander Janssen en Pochun Huang van de organisatie Noord Publiek aan de directeur en oprichter van het Leefkringhuis, P.A. Scheerder. De dekens zullen samen met het wekelijkse voedselpakket van het Leefkringhuis aan 200 huishoudens worden meegegeven.
Het Leefkringhuis in Amsterdam Noord bestaat 26 jaar en is opgericht om kinderen uit de buurt te helpen die om verschillende redenen problemen thuis hebben en daar tijdelijk niet verzorgt kunnen worden. Bij het Leefkirnghuis werkt een groep zeer betrokken mensen, allemaal op basis van vrijwilligheid. Zij organiseren 24-uurs opvang voor kinderen, begeleid wonen projecten, een voedselbank en ambulante hulp.
Een voorbeeldige organisatie in Amsterdam Noord die het waard is te ondersteunen.
Voor verdere informatie over het Gère Paulussen Leefkringhuis zie hun website www.leefkringhuis-noord.nl

 

 

Amsterdam, 28/09/2010

Noord Publiek op de voorpagina van NoordNieuws

 

"De stad waar iedereen elkaar ontmoet

... Op 20 september is de tentoonstelling ‘Noord publiek’ geopend. Vier jaar lang hielden ruim 120 afstuderende architecten van de TU Delft zich intensief bezig met ons stadsdeel. Op de tentoonstelling zijn hun ontwerpen te zien voor 25 publieke gebouwen, van brede school tot dans- en theaterinstituut. Plekken waar mensen elkaar ontmoeten. Aan de opening van de tentoonstelling ging een symposium vooraf over Noord als volwaardig onderdeel van de stad. Over verbindingen, niet alleen via bruggen of Noord/Zuidlijn, maar ook op sociaal, cultureel en maatschappelijk vlak..."

Lees het hele artikel in NoordNieuws, 28 september 2010

 

 

Amsterdam, 23/09/2010

Burgemeester Eberhard van der Laan bezoekt Noord Publiek

(Architecte Heike Loehmann geeft een toelichting aan burgemeester van der Laan)

Donderdag 23 september deed de kersverse burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, een bezoek aan Amsterdam Noord. Tijdens deze dag vereerde hij de tentoonstelling Noord Publiek – Voorstellen voor een ongedeelde stad, ook met een kort bezoek. De burgemeester noemde Noord Publiek ‘een goed initiatief’ en gaf aan binnenkort terug te komen om de tentoonstelling in meer detail te bekijken.

 

 

Amsterdam, 20/09/2010

Tentoonstelling Noord Publiek geopend

Maandag 20 september heeft Carolien Gehrels, wethouder Cultuur van de gemeente Amsterdam, de tentoonstelling Noord Publiek – Voorstellen voor een ongedeelde stad officieel geopend. De opening vormde de feestelijke afsluiting van de symposiumdag Connected City & Public Space, waarin uitgebreid werd gedebatteerd over de rol van de publieke ruimte in de transformatie van Amsterdam Noord. Voor een groot en gevarieerd publiek gaf zij na een toespraak het sein voor de opening, waarop de maquettes van de tentoonstelling werden onthuld.